dental services

Teeth
Whitening

Оцветяванията по зъбите Ви пречат да се усмихвате широко? Решението за по-бяла и по-уверена усмивка, е избелваща процедура. След като посетите дентална клиника dr. Somi за избелване на зъбите, няма да спрете да се усмихвате широко!

Какво представлява процедурата по избелване?

Избелването на зъбите е козметична процедура, която възстановява естествения цвят на зъба и може да постигне дори няколко нюанса по-светъл цвят. Ефектът е различен, при различните оцветявания. Например зъбите с жълти нюанси се избелват най-добре, при тези с кафеникав оттенък, ефектът е относително добър. Зъбите със сив оттенък реагират най-трудно.

Кой може да избели зъбите си?

Избелването на зъбите е идеално за хора, които имат здрави зъби. Коронки, фасети и пломби не подлежат на избелване. Възможно е след избелване, във видимата зона да се наложи да смените пломби, фасети или корони. Системите за избелване използват избелващ аген, който реагира с вода, за да образува водороден пероксид. Водородният пероксид прониква между кристалите на емайла и избелва тъмните петна. Този процес се ускорява от синя светлина или лазер при избелване в денталната клиника.

Какви са стъпките на процедурата по избелване?

Необходимо е първо да почистим и полираме зъбите, за да се премахне плаката и натрупан зъбен камък. 

Процедурата започва с прецизно изолиране на венците със специален гел, който предотвратява изгарянето им. Когато денталният лекар е напълно сигурен, че венците Ви са защитени, пристъпва към нанасяне на избелващия гел върху зъбите и активиране със светлина от 6 до 15 минути. процедурата може да се извърши до 3 пъти с едно посещение за по-добър ефект.

Нашите дентални доктори ще извършат процедурата напълно безопасно, системата която използваме – ZOOM Advanced power, няма да навреди на Вашите зъби или венците.

Продължителност на ефекта

Ефектът варира от 5 – 6 месеца до 1 – 2 години, в зависимост от начина на живот на пациента. Консумация на кафе, червено вино, кола, чай или тютюнопушене и др.