терапии с ботокс

Терапия на
бруксизъм

Имате ли симптоми на бруксизъм? Ако е така, третирането с ботокс  е Вашето решение. В dr. Somi Clinic, професионалният екип ще извърши най-високо ниво на експертиза за предоставяне на лечения за скърцането със зъби и други. За да научите как ботоксът може да помогне във Вашия случай ни се обадете, за да си запазите час.

Бруксизмът може да се появи подсъзнателно, в будно състояние или по време на сън.. Рисковите фактори за развитие на бруксизъм включват стрес, здравословни разстройства, възраст и наследственост.

Скърцането със зъби може да причини проблеми като счупване, напукване или изтъркване на зъбите. Повишава чувствителността на зъбите и често е причина за локална болка и главоболие, а също и рецесия на зъбите. 

Лечението на бруксизъм с ботокс, се извършва чрез инжектиране на малко количество в дъвкателния мускул, който движи челюстта Ви и Ви помага да дъвчете. Терапията с ботокс спомага за намаляване износването на зъбите, облекчава болката в челюстта и напрежението в главата, което причинява неприятно главоболие.

Ефектът се забелязва от 1 до 3 дни след процедурата, като резултатите продължават до шест месеца.